Despre flori

Hypericum

Recomandat de Hipocrate! 

Glumesc…sau nu? Cu siguranta noi il recomandam! 🙂
Cauti floarea perfecta si te pregatesti pentru urmatoarea nunta? De cele mai multe ori nu exista o floare gresita sau corecta, ci doar niste preferinte care se potrivesc nevoilor si personalitatii clientelor. Probabil ati auzit de multe ori de la miresici ca vor niste bobite sau niste flori care seamana cu boabele de cafea, iar astazi revin cu cateva lucruri despre aceste bobite pe care le numim Hypericum. Il gasim si sub denumirea de tutsan (fr. Toutesaine), un fel de “sanatos tun” si veti vedea mai jos de ce i se spune asa. Desi a fost introdus ca o floare de toamna, datorita sezonalitatii lui, exista cereri la fel de mari pe toata durata anului. Culorile proaspete sunt populare in timpul sezonului de nunta si sunt frumoase in aranjamentele florale pastelate. Il gasim disponibil in nuante de rosu, roz, maro, verde, alb, portocaliu si alte cateva nuante, iar in preajma Craciunului, celebrele versiuni de cupru, aur si argint.
Hypercium este nativ din regiunea Mediteraneana a Europei si Africa de Nord si cuprinde peste 490 de specii. De-a lungul timpului, s-au descoperit si alte utilizari ale Hypericumului. Aceasta planta a devenit o parte integranta a lumii medicinale, fiind folosita pentru a trata depresia, sistemul nervos (Hypericumul chiar a fost recomandat de Hipocrate pentru tratarea tulburarilor nervoase), durerile de cap, insomniile, durerile de stomac, ranile adanci, iar extractul de ulei, in tratarea arsurilor de gradul intai si contuzii si daca nu stiati chiar s-a produs un vin din Hypericum pentru soldatii razboiului civil american. Legat de aceste beneficii pe care le contine Hypericum, exista si un mit haios despre gaurile pe care le contine frunzele unui soi de Hypericum – St. John Wort. Povestea spune ca diavolul a fost atat de suparat pe Dumnezeu ca le-a dat oamenilor o planta atat de valoroasa, incat a strapuns cu coada toate frunzele plantei. Asadar, daca va intalniti cu specia St John Wort, tineti o frunza in dreptul razelor soarelui si veti vedea cum acesta trece prin micile gaurele.
Dar sa revenim la Hypericumul cunoscut de noi. Acesta este un favorit al florarilor datorita culorilor si unicitatii sale atunci cand vorbim despre un aranjament, un buchet de mireasa, cocarda sau orice alta creatie floristica, si aduce un plus de naturalete fiecarui buchet, potrivindu-se cu orice stil.
O ultima chestie pe care vreau sa o punctez este durata mare de viata in vaza, un alt plus al acestei flori minunate.
Nu uitati ca are nevoie de multa apa, asadar verificati apa zilnic si bucurati-va de el.

Author