Informatii

Stiri importante din Ecuador pentru floristi!


𝐏𝐫𝐨𝐭𝐞𝐬𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐜𝐨𝐬𝐭𝐚 𝐬𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐟𝐥𝐨𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜 𝐝𝐢𝐧 𝐄𝐜𝐮𝐚𝐝𝐨𝐫 𝟐 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐝𝐨𝐥𝐚𝐫𝐢 𝐩𝐞 𝐳𝐢.


Protestele antiguvernamentale in masa au inceput pe 13 iunie in Ecuador, iar principalul initiator este Confederatia Popoarelor Indigene. Demonstatiile au blocat drumuri din intreaga tara, iar protestatarii au ajuns pana in capitala Ecuadorului, Quito. Protestele au inceput cu o lista de 10 cerinte, printre care reducerea pretului la combustibil, stoparea expansiunii industriei petroliere si miniere din Ecuador, precum si acordarea unui timp mai indelungat pentru plata datoriilor a fermelor mici. Protestatarii vor mentine drumurile blocate daca cele 10 cerinte nu vor fi indeplinite.
Unul dintre jucatorii principali pe piata exporturilor din Ecuador sunt producatorii de flori, iar acestia au fost grav afectati de aceste proteste. Din cauza blocajelor rutiere, florile nu au mai putut fi livrare si putrezesc in depozite.
Asociatia producatorilor si exportatorilor de flori din Ecuador (Expoflores) a distribuit pe Tweeter videoclipuri și imagini cu efectul protestului asupra sectorului floristic. Ei arata ca protestatarii au intrat in diverse ferme si au cerut muncitorilor sa se alature protestului. Se presupune ca protestatarii au avariat si autobuzele cu care circulau muncitorii pentru a-i impiedica sa plece.
Daca protestele vor continua, exportul de marfuri va fi aproape imposibil, iar asta insemna ca trandafirii de Ecuador nu vor mai ajunge la destinatie.

Author