Despre flori

Astilbe

Stii cine infrumuseteaza gradinile de peste tot?

Iti dau cateva indicii: este colorata, vesela, cu frunzele de un verde inchis, pufoasa si are forma piramidala. Te-ai prins?
Este floarea care inseamna “inca te voi astepta” (I’ll still be waiting) si o gasim sub denumirea de Astilbe. In mod surprinzator, in limba greaca, Astilbe inseamna de fapt “fara stralucire”, iar acest lucru se datoreaza faptului ca, desi florile sunt luminoase laolalta, fiecare floare pe cont propriu este mica si plictisitoare.
I se mai spune Falsa Spiraea si Falsa Barba a Caprei, dar suna mai bine in engleza – False Goat’s Beard. Wikipedia ne spune ca este un gen de plante perene cu 18 specii si se gaseste de-a lungul raurilor montane si a padurilor din Asia si America de Nord.
Ca si perioada de inflorire, unele soiuri isi fac aparitia spre sfarsit de primavara, iar altele infloresc in plina vara sau inceput de toamna.
Sunt cultivate datorita frunzelor mari si frumoase ca niste ferigi, dar si pentru florile delicate care par niste bomboane micute de vata, in nuante de alb, roz, rosu-grena, violet si mov deschis.
Nu degeaba este printre cele mai dorite plante din America, fiindca este imposibil sa nu le iubesti atunci cand incep sa infloreasca si sa nu iti doresti si tu asemenea minunatii in gradina sau de ce nu, in buchetul de mireasa (Megan Markle a ales un buchet simplist cu flori albe printre care si Astilbe).
Astilbe sunt deseori alese pentru decorul nuntilor si a evenimentelor de mare amploare, datorita formei sofisticate si elegante. Nu numai ca joaca un rol important in buchetele de mireasa, cocarde si in corsajele de nunta, Astilbe, de asemenea, poate decora foarte frumos locatia evenimentului.
Textural ele sunt foarte interesante si pot fi folosite ca flori taiate proaspete sau uscate.
In cartea ”Specialty Cut Flowers” gasim cateva randuri despre cum putem face ca Astilbe sa reziste mai mult de 2-4 zile. Doi experti in studiul duratei de viata al unui buchet, ne spun ca Astilbe ar putea sa tina pana la 12 zile, daca este introdus mai intai in apa fierbinte, este lasat sa se raceasca, iar dupa ce s-a racit apa, se refrigereaza.

Author