Despre flori

Chamelaucium


Waxflower aka Chamelaucium


Dragi floristi si iubitori de flori, astazi am ales sa scriu cateva cuvinte despre Chamelaucium.
De ce? Pentru ca dau bine in orice aranjament si sunt extraordinare pentru a incarca buchetele. De asemenea poate fi folosit ca alternativa (colorata) a Gypsophilei. Aceste flori longevive simbolizeaza succesul si bogatia si sunt folosite in buchetele de nunta si in gaspouri ca semn al rabdarii si iubirii vesnice.
Waxflower (floarea de ceara) apartine genului Chamelaucium care esta nativ din Australia si care la randul sau apartine familiei Myrtaceae, alaturi de eucalipt si mirt. Chamelaucium uncinatum este cea mai raspandita specie de floare de ceara si exista peste 100 de soiuri disponibile.Tulpinile lemnoase cu ace ca de pin sunt impodobite cu multe floricele de culoare roz, mov si alb sau variantele vopsite: rosu, portocaliu si galben, flori care se aseamana cu florile arborilor de ceai. Frunzele acestei flori contin uleiuri, deci daca ii zdrobiti/taiati tulpina, vor imprastia un miros discret si placut! Waxflower poate scoate in evidenta un buchet, insa se mandreste si daca sta singura in vas. Petalele delicate si mirosul proaspat de lamaie fac ca aceste flori sa fie populare atat pentru casa, cat si pentru expozitiile florale.
In BUCHETELE DE NUNTA – daca sunteti in cautarea unei flori delicate si dragute pentru a da volum buchetului de nunta, floarea de ceara este optiunea ideala.
In COROANELE FLORALE – sunt o alegere excelenta atat pentru nunti, cat si pentru petreceri/festivaluri, in special pentru cei care doresc sa obtina un aspect boho. Chamelaucium sunt accesibile la pret, fiind perfecte pentru cei care trebuie sa se incadreze intr-un buget. Stilul simplu le face potrivite pentru aproape orice nunta, deoarece nu vor pune stapanire pe decorul existent ci doar vor aduce un plus de valoare.
In GASPOURI simpliste – Waxflower este flexibil si tine mult; de fapt, este extrem de usor sa lucrezi cu el. Combinati Chamelaucium cu alte flori mai mici pentru a crea un gaspou simplu, dar de efect. Pe langa utilizarea acestor flori in buchete sau gaspouri, le puteti adauga pe mesele oaspetilor in borcane sau alternativ, intr-o serie de vase antice, de diverse dimensiuni.
Alte UTILIZARI – in corsaje, ca ornamente de tort, puse in servetelele oaspetilor la o petrecere de bun venit/o cina sau pur si simplu lasate pe vasul de toaleta – aceste flori vor lasa un miros proaspat si te vei simti inviorat si energic datorita parfumului fresh al chamelauciumului.
Luati aminte:
-Sa nu puneti conservant in apa in care tineti chamelaucium, deoarece zaharul care se gaseste in conservanti face ca floarea sa produca nectar in exces. Utilizati apa proaspata cu putin clor.
-Este sensibil la etilena, deci nu il puneti alaturi de fructe sau legume si tineti-l departe de fumul de tigara.
-Pastrati-l la rece pentru o durata de viata mai mare.
-Se scutura, asa ca aveti grija cum il depozitati.
-Il gasiti si la noi in depozit. 😁

Author