Despre flori

Limonium

Poate ca numele nu va spune nimic, insa poate va mai amintiti de Limonium ca floarea uscata a anilor 80. In zilele noastre, aceasta floare a verii este din nou in trend si se potriveste perfect cu un stil de viata vintage.
Culoare si forma. Acest Limonium varatic este disponibil in alb, albastru, galben, caisa, somon, lila, roz si bi-color. Caliciul spectaculos care inconjoara floarea este deseori considerat “floare”, desi tehnic vorbind, nu este. Floarea reala este in general mica si alba.
Originea. Poti gasi Limonium in salbaticie, in regiunea Mediteraneeana. Denumirea generica de Limonion este din limba latina, folosita de romanul Pliny pentru o planta salbatica si in cele din urma derivata din greaca veche Leimon, care inseamna pasune. Planta creste cu preponderenta langa mare, deci intr-o pasune “sarata”. Floarea o puteti gasi si sub denumirea de Statice, Caspia sau Levantica de mare. Limonium este un gen de peste 150 de plante cu flori care sunt fie perene, fie anuale, in functie de specie. Este cultivat la scara larga si poate da accente placute de culoare in buchete, insa poate umple cu succes buchetele care au nevoie de un extra volum. Limonium este ideal pentru aproape orice stil de aranjament si foarte popular pentru nunti. Il gasim si vopsit, iar acesta merge de minune in aranjamentele pentru sarbatori, precum Valentine’s Day sau Craciunul.
Stiai ca?
* Simbolizeaza amintirile, simpatia si succesul;
* Limonium-ul il puteti usca folosind fixativ;
* In vas rezista pana la 2 saptamani si jumatate;
* Pentru a le usca, dupa ce au inflorit complet, se pun la uscat intr-un loc racoros si intunecos, ferit de umezeala. Se fac buchetele si se agata cu tija in jos, in intuneric, deoarece lumina soarelui decoloreaza florile si isi pierd din intensitate.

Author