Informatii

Ne “Paste” niste scumpiri!


Pastele, cel mult asteptat de catre romani.


Deja ne pregatim bugetul pentru cumparaturi de tot felul, insa oare cat o sa ne coste aceasta sarbatoare?
Analizand indicii de crestere din aceasta saptamana, ne asteapta fara doar si poate, niste scumpiri de toata frumusetea. Atat la produsele de consum, cat si la iubitele noastre flori.
Mai sunt doua saptamani inaintea pastelui ortodox si doar o saptamana pana la pastele catolic, iar costul florilor a inceput deja sa creasca.
Partenerii nostri din Olanda au inceput pregatirile pentru a face fata valului mare de cereri. La Royal Flora Holland deja s-a dat startul perioadei de varf si se organizeaza logistic pentru a sustine activitatea ce va urma, iar asta implica extra costuri. Perioada de varf la bursa din Olanda a inceput de pe 14 martie si se va termina la jumatatea lunii iunie. Floristii din bransa stiu deja ca orice sarbatoare legala, precum pastele catolic si cel ortodox vine cu scumpiri de pret in ceea ce priveste atat ambalajele, cat si florile, insa cele mai mari scumpiri vor fi tot in luna mai. Sfarsitul postului va insemna inceperea sezonului de nunti si alte evenimente de acest gen si impreuna cu ziua Mamei care se va celebra in peste 100 de tari in zile diferite, va duce la un flux enorm de cereri. Cererea va depasi oferta si astfel preturile vor fi foarte mari. Va recomandam ca bugetele pentru evenimente sa le faceti cu precautie si sa aveti in vedere ca de saptamana viitoare incep sa creasca preturile gradual.
De asemenea florile galbene, precum si cele albe vor avea preturi mai piperate.

Author