Despre flori

Amaranthus

Un ciucuras spectaculos
Amaranthusul cunoscut si sub denumirea de Amaranth, Tampala, Fountain plant, Jacob’s coat, Love Lies Bleeding s.a.m.d, este o planta anuala, perena, cu peste 60 de specii, pe care o putem gasi in Mexic, America de Sud, India, Africa si China. Numele de Amaranth deriva din greaca “amárantos” care inseamna “cel care nu se usuca” sau “cel nepieritor”, deoarce florile Amaranthusului raman colorate chiar si dupa uscare.
Cultivat de Azteci acum 8000 de ani in urma, Amaranthul reprezenta peste 80% din hrana zilnica a aztecilor. Este consumat si in zilele noastre, iar semintele de Amaranth se prepara foarte usor, precum orezul sau quinoa. Se pune in ciorbe sau in supe, se prajeste precum popcornul sau se poate face prajituri din faina de Amaranth. Pentru cele care bucataresc, este bine de stiut ca puteti pune seminte de Amaranth in sosuri sau in gemuri, fiindca formeaza o pelicula gelatinoasa. Recunoscut pentru proprietatile sale curative si folosit in bolile cronice, precum diabetul, bolile de inima, cancer si accidentele vasculare cerebrale, Amaranthusul nu poate fi decat o alegere minunata, atat in industria culinara, farmaceutica cat si in industria floristica.

In ceea ce priveste look-ul, Amaranthusul este o floare foarte frumoasa pe care o gasiti in depozitul nostru, la sectiunea specialitati. Amaranthusul de obicei vine sub doua forme, cel care are floarea dispusa in sus (precum Celosia Caracas) si cel curgator care are niste ciucurasi pufosi care par impletiti. Culorile disponibile sunt: Rosu, Grena, Maro/Terracotta, Verde, Cupru, Coral si Alb. Poate fi folosit alaturi de flori mai “cuminti”, fiind un accent deosebit in buchete sau aranjamente. Preferat in alegerea florilor pentru nunta, Amaranthusul adauga o nota de romantism si farmec in gaspouri. Aceste flori arata uimitor alaturi de hortensii, orhidee sau trandafiri de gradina. Daca vreti sa faceti un buchet tip cascada, Amaranthus este usor de folosit datorita structurii sale lungi si va atarna din buchet, in mod natural. Asadar, puneti-va imaginatia la contributie si folositi-l atat in aranjamentele formale cat si in cele elegante. Nu uitati ca este o varianta foarte buna de plenitudine si culoare in cazul buchetelor sau aranjamentelor anoste, avand un efect dramatic.

Sezonalitate
Din August pana in Decembrie.

Author