Despre flori

Phalaenopsis

Stim sa ingrijim orhideea Phalaenopsis?

Aceste plante superbe sunt printre cele mai cautate flori de apartament, datorita disponibilitatii lor pe intreg anul si pentru faptul ca isi pastreaza florile pentru o perioada indelungata de timp.
I se mai spune si Orhideea Fluture sau Molie datorita formei florilor si este originara din India, China, sud-estul Asiei, Noua Guinee si Australia, insa majoritatea speciilor provin din Indonezia si Filipine. In habitatul natural, Phalaenopsisul creste pe copaci, la fel ca multe alte specii de orhidee.
Copacul ii ofera protectie contra razelor directe ale soarelui, apa si-o extrage din ceata sau atunci cand ploua si se hraneste cu ceea ce ii ofera atmosfera, cu frunze descompuse si insecte. Phalaenopsisul se gaseste de obicei in zonele calde si prospera la temperaturi care se situeaza intre 20 – 35° C, dar se adapteaza usor la temperaturile unei locuinte de 15 si pana la 30° C.
Necesita o umiditate ridicata si lumina indirecta.
De-a lungul vremii, aceste orhidee au devenit extrem de usor de crescut in casa. Tot ce trebuie sa faci este sa le oferi un habitat care se apropie de cel nativ.In cazul in care i se ingalbenesc frunzele este un indiciu ca nu are suficienta lumina, iar daca se albesc, ca beneficiaza de prea mult soare.
Acelasi lucru se intampla si atunci cand temperatura este prea mica, este udata excesiv sau bolnava. Asadar, atentie la aceste semne!
In ceea ce priveste replantarea, se face o data pe an sau la doi ani si au nevoie de ingrasamant dupa ce si-au pierdut toate florile, o data pe luna. Atunci intra in perioada de odihna si au nevoie de ingrasamant.
Nu uda floarea in perioada de fertilizare! Cea mai eficienta cale de a uda un Phalaenopsis este cu cuburi de gheata, asa nu vei da gres cu cantitatea de apa pe care i-o oferi. Saptamanal, pune la radacina 3 cuburi de gheata sau unul singur daca ai un mini Phalaenopsis.
Daca ai mai multe plante de ingrijit sau esti o persoana cu un calendar incarcat, iti recomandam Phalaenopsisul cu rezervorul AQUO.Cei de la Opti-flor au creat un sistem de udare inteligent care ajuta planta sa infloreasca si sa creasca corect. Datorita acestui sistem inteligent, planta isi extrage cata apa are nevoie pentru o crestere si inflorire optima. Practic se uda singura! Trebuie doar sa umpli rezovorul vasului, iar planta isi ia treptat apa print-un fitil. Poti comanda unul dintre produsele noastre aduse direct de la ferma Opti-flor, pe mail la comenzi@flowersmarket.ro.
Nu uita ca achizitia unei plante de calitate inseamna o durata de viata mai mare si o sansa in plus de a avea o orhidee care sa infloreasca.

Author