Informatii

Flower Shop – Partea I

Vrei sa iti deschizi un Flower Shop? – tot ce trebuie sa stii despre un mic business cu flori.

Indiferent daca vrei sa iti deschizi o florarie sau un atelier de creatie floristica, ca orice alta afacere, atrage dupa sine multa munca, dedicare, dragoste si pasiune. In primul rand, trebuie sa te gandesti daca intradevar iti doresti acest lucru.
De ce? Fiindca aceasta industrie iti cere sa ai un talent innascut si aici nu ma refer neaparat la experienta, ci trebuie sa iubesti lucrul cu florile si plantele. Pe langa asta, trebuie sa ai “ochiul format”, sa fii atent la detalii si sa ai fler de creator. Este necesar sa ai niste maini pricepute si neaparat un psihic de fier. Ca orice business care implica lucrul cu oamenii, abilitatile de comunicare te vor ajuta foarte mult. Daca vorbim despre partea de retail a businessului tau, inseamna ca va trebui sa te ocupi de relatia cu clientii, va trebui sa fii diplomatic, sa fii sigur pe tine, ca sa oferi incredere in persoana si munca ta.
Orice organizator de evenimente sau florist iti va spune ca atunci cand ai o comanda care implica aranjamente, de cele mai multe ori acestea sunt facute in conditii de stres.
Ei bine…ar fi cazul sa te relaxezi putin, sa tragi aer in piept si sa continui. Invata sa lucrezi cu florile, chit ca alegi un program specializat de training floristic sau ca iti vei face ucenicia langa un florist veritabil, trebuie sa iti formezi mana, iar aceste cursuri sau lucrul pe langa un florist te ajuta sa capeti putina experienta sau macar sa stii cu ce se mananca, inainte sa gusti. Cel mai eficient mod de invatare, este bineinteles, langa un florist.
Asa iti vei face o imagine de ansamblu despre cum ar trebui sa functioneze o florarie. In primul rand, lucrul cu un florist te va ajuta sa calculezi ochiometric cantitatea de flori necesara si cel mai important lucru, secretele designului floral, secrete pe care nu le vei gasi in cadrul unui curs de floristica.
Inainte sa deschizi floraria, gandeste-te la riscurile si beneficiile care vin o data cu ea.

Author