Informatii

5 sfaturi utile

5 sfaturi utile pentru ca buchetul tau sa tina mai mult!

Indiferent daca ati primit un buchet de flori sau l-ati cumparat, cu siguranta va intrebati cum sa faceti ca buchetul sa tina cat mai mult posibil. O vaza cu flori proaspete poate tine pana la doua saptamani, in functie de varietatea florilor, conditiile de pastrare si timpul trecut pana la depozitarea florilor in vas. Mai jos gasiti 5 sfaturi despre “cum sa prelungiti viata florilor” o data ce le-ati luat acasa.
1. Cel mai important sfat este curatarea vasului, iar aici vorbim de vaza, galeata sau orice recipient potrivit pentru a tine florile. Daca nu v-ati spalat vaza, atunci cu siguranta bacteriile din vas vor contamina florile si le vor face sa moara mult mai repede.
2. Nu uitati sa indepartati frunzele moarte din buchet, fiindca acestea sunt purtatoare de bacterii. Asigurati-va ca sub linia apei nu sunt frunze (deasupra liniei lasati cat mai multe frunze), deoarece frunzele vor absoarbe apa in locul florilor si vor face ca acesta sa se ofileasca mult mai repede.
3. Taiati coditele florilor in unghi de 45 de grade, ca absorbtia apei sa fie totala. In felul acesta florile pot “bea” apa mult mai eficient. Folositi cutite ascutite in locul foarfecelor vechi sau a cutitelor zimtate, fiindca acestea din urma vor zdrobi tulpina.
4. Schimbati apa zilnic! Adaugarea apei proaspete intr-un vas curat este o metoda buna de a va inviora florile. Folositi apa proaspata cu un strop de clor sau putina limonada, pentru a prelungi viata florilor in vas. Ambele variante functioneaza de minune, insa puteti folosi si conservat pentru flori. Retineti ca unele flori au nevoie de mai multa apa decat altele, asa ca verificati daca au destula apa.
5. Stim ca florile arata minunat pe pervazul ferestei sau pe o masa scaldata in razele soarelui, insa evitati expunerea directa la lumina solara. Tineti florile departe de soare si caldura, ca ele sa se poata racori si asa se vor pastra proaspete pentru mai mult timp.

Author