Despre flori

Dahlia


Cine nu tanjeste dupa o Dahlie?

Abia asteptam sa apara aceste flori absolut uluitoare ca sa pot scrie un mini articol despre ele.
Superbele Dahlii isi au originea in Mexic si se inrudesc cu Floarea Soarelui, Crizantema, Margareta si Zinnia. Poate crezi ca numele Dahlia suna destul de feminin, insa ele au fost denumite dupa un barbat cu numele de Anders Dahl, un botanist al secolului 18.
Vin intr-o multitudine de culori, forme si marimi, iar unele soiuri sunt de-a dreptul gigantice. Cea mai mica Dahlie are diametrul de doar 5 cm, pe cand cea mai mare atinge si 30 cm.
Exista peste 60.000 de soiuri si 19 tipuri de forme pe care Dahliile le imbraca, de la Dahliile Cactus si Semi Cactus, Dahliile Decorative – care pot fi simetrice si asimetrice, Dahliile Pompon, Ball, Nufar, Orhidee, Bujor, Dahlii Single, Semi Double, Guleras, Anemone si pana la Dahlia gigantica, caruia i se spune Dinnerplate (farfurie).
CUM LE FOLOSIM? Datorita faptului ca sunt niste flori speciale, cu un colorit frumos si forme spectaculoase, pot crea un efect impresionant daca le combinam cu alte flori sau le lasam doar pe ele in aranjament. In functie de soiul ales, poti aduce o nota de culoare in aranjamentele anoste sau poti pune celelalte flori in umbra daca alegi o Dahlie Dinnerplate.
Te poti juca cu ele pe ton, fiindca ai de unde alege cand vine vorba de nuante, le poti combina cu alte flori neobisnuite, cu verdeata etc.
SIMBOLISM: Este des folosita in aranjamente pentru a sarbatori dragostea si mariajul, simbolizand angajamentul si legatura pentru intreaga viata.
TIPS: Ca orice alta floare taiata, are nevoie de ingrijire ca sa ii putem prelungi durata de viata in vaza. Fiindca are tija tubulara, tulpinile trebuiesc cauterizate. Asadar, dupa taierea lor, treci capatul tulpinii prin flacara.
Inainte de a le folosi in aranjamente, cu o seara inainte, pune-le in apa calda si lasa-le peste noapte intr-un loc racoros.
SEZONALITATE: Isi fac aparitia la jumatatea lunii mai si le gasim pana aproape de sfarsitul lui octombrie.
NB!: Ca sa te bucuri de spendoarea Dahliilor, achizitioneaza-le cand sunt in plin sezon, astfel risti ca ele sa nu mai aiba aceeasi calitate si sa se scuture foarte usor.

Author